Sunday, July 7, 2013

Sjuk

Nu var det visst min tur. Fick en fruktansvärd huvudvärk och feberkänningar igår kväll inne i S V och har mått dåligt hela natten. Batterierna i fjärrkontrollen till luftkonditioneringen tog slut så den går inte att stänga av, det är jättekallt i vårt sovrum. Kanske ändå bättre än tvärtom? Stackars F är också dålig igen, har huvudvärk och är alldeles prickig. När grannen fick se honom sprang hon och hämtade "il dottore", en äldre gentleman några hus bort som tydligen är pensionerad (?) barnläkare. Han konstaterade virusprickar och sade att vi skulle tvätta dem med mild tvål, och att vi skulle ge salt mot huvudvärken. Och vatten, såklart. Lille plutt, han är så ynklig! 

P, P:s mamma, E och V åkte på en utflykt till Erice, en gammal stad högst uppe på ett berg. Det är coolt för det är alltid svalt där, 17-18 grader när det är 30 här nere. Och så har de små caféer med ljuvliga mandelbakverk, E lovade att köpa med sig något till mig.

Inatt fick jag ångest över att vår varmvattenberedare är rostig. Den sitter rakt över toaletten på övervåningen. Tänk om det rostar hål och börjar droppa kokhett vatten på någon som sitter på toa? P sade att han var mer rädd att hela skulle ramla ner i huvudet på någon som satt där... Vi borde nog köpa en ny. Och se till att den sitter ordentligt fast.

No comments:

Post a Comment